НОВИНИ ГРАД » Новини » Кіпер погрожує відновити справедливість

Кіпер погрожує відновити справедливість

Кіпер погрожує відновити справедливість
Читати grad.ua у  

Пам'ятник архітектури, маєток Гавсевича, треба було рятувати раніше, заявив голова Одеської ОВ Олег Кіпер. Те, що трапилося, за його словами – відображення людської жадібності та недбалості. Глава ОВА зробив кілька розпоряджень:

  • Підписано ухвалу, згідно з якою за статтею 44 Закону України «Про охорону культурної спадщини» на власника будівлі ТОВ «Універсал Дірект» буде накладено штраф у розмірі 170 000 грн.
  • Поставили дедлайн: до 15 серпня цього року власник має надати до Департаменту культури ОВА проект повного відновлення пам'ятника у його історичному вигляді.
  • Після узгодження проекту власник має відновити будівлю у чітко визначений термін!
  • У разі прострочення дедлайнів Одеська ОВА звернеться до суду щодо повернення будівлі у державну власність та розгляне пропозиції інших, більш сумлінних інвесторів, здатних зберегти пам'ятку архітектури.

Олег Кіпер зазначив, що ймовірно це далеко не перша і єдина пам'ятка архітектури Одеси, яка перебуває в жалюгідному стані через людську недбалість. Тому уповноважив Департамент культури ОВА перевірити усі пам'ятники архітектури Одеси, які свого часу міську та обласну раду передали у приватну власність. Якщо власники архітектурних пам'яток не бажають їх ремонтувати – будівлі повернуть у державну власність та знайдуть для них дбайливих інвесторів.

Легендарний одеський пологовий будинок №6 почали зносити 30 червня. У ЗМІ повідомляли, що знесення пам'ятника архітектури, маєток Гавсевича, санкціонувало департамент культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної військової адміністрації.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: