НОВИНИ ГРАД » Новини » Кабмін України погодив кандидатуру нового голови Одеської ОВА

Кабмін України погодив кандидатуру нового голови Одеської ОВА

Кабмін України погодив кандидатуру нового голови Одеської ОВА
Читати grad.ua у  

Ууряд підтримав кандидатуру на посаду голови Одеської обласної військової адміністрації, повідомляється в телеграм-каналі Кабінету міністрів. Ним стане прокурор Києва Олег Кіпер.

Заслужений юрист України. Кандидат юридичних наук. 

Народився в 1980 році у селі Тимкове Кодимського району Одеської області. У 2002 році закінчив Одеську національну юридичну академію. З 2001 року Олег Кіпер розпочав роботу в органах прокуратури, був слідчим Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, прокурором відділу прокуратури Одеської області, прокурором відділу Генеральної прокуратури України. Також Кіпер був начальником прокуратури Івано-Франківської області, заступником прокурора Івано-Франківської області та заступником начальника відділу Генпрокуратури.

Як пишуть ЗМІ у жовтні 2014 року Кіпер потрапив під дію закону про люстрацію, оскільки працював у Генпрокуратурі за Януковича. Але у 2019 році Окружний адмінсуд відновив його на посаді та визнав люстрацію незаконною. Влітку 2020 Кіпер став спочатку заступником прокурора Києва, а потім очолив Київську міську прокуратуру.

15 березня президент України Володимир Зеленський звільнив керівників трьох обласних військових адміністрацій, зокрема Одеської, Максима Марченка.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: