НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Одеський лучник вперше став бронзовим призером чемпіонату Європи

Одеський лучник вперше став бронзовим призером чемпіонату Європи

Одесский спортсмен впервые стал бронзовым призером чемпионата Европы
Читати grad.ua у  

Збірна України завершила виступи на чемпіонаті Європи-2024 зі стрільби з лука у приміщенні, що проходив у хорватському Вараждині з 19 по 24 лютого. Вихованець відділення стрільби із лука КДЮСШ «Динамо» 19-річний Даніїл Неделько завоював бронзову медаль в командному турнірі в дисципліні «блочний лук». Це перша медаль такого рангу і для Даніїла і для його тренерки Наталії Бурдейної.

Повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

Збірна України, де компанію одеському лучнику склали Святослав Карпенко і Віталій Вдовенко, обіграла в матчі за 3-е місце збірну Румунії. Вже після першої серії українці вийшли вперед лише на одне очко (58:57), а потім, з кожною серією, зміцнювали перевагу – 116:112, 175:166 і, нарешті, 234:226. Даніїл набрав 78 очок (із 80-ти можливих).

Одеський лучник став бронзовим призером чемпіонату Європи

Після кваліфікації збірна України йшла на 2-му місці (1736 очок), поступаючись лише італійцям, які в підсумку і стали чемпіонами Європи. У півфіналі Даніїл Неделько + Ко лише один бал програли хорватам. Після 1-ї серії хорвати були попереду (59:58), потім рахунок довгий час був рівним (116:116, 174:174). І лише в останній серії хорвати схили шальки терезів на свою користь, зробивши три постріли в «десятку», тоді, як українці – тільки два. У підсумку 231:230 на користь суперника.

Одеський лучник став бронзовим призером чемпіонату Європи_1

В особистому турнір одесит посів в кваліфікації 15-е місце, набравши 573 очки, в основній сітці він в 1/16 фіналу переміг румуна Андрія Палага, а в 1/8 фіналу лише два очки програв своєму товаришу по команді Віталію Вдовенку, який у підсумку став чемпіоном Європи. У підсумку 9-е місце на дебютному чемпіонаті Європи.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: