НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Юна одеська шаблістка завоювала медаль чемпіонату Європи

Юна одеська шаблістка завоювала медаль чемпіонату Європи

Юная одесская саблистка завоевала медаль чемпионата Европы
Читати grad.ua у  

Одеська шаблістка Анна Суворова стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи серед кадетів, який проходив в Неаполі.15-річна спортсменка завоювала свою найвищу нагороду в кар’єрі в командному турнірі у складі збірної України, разом з Вікторією Коротченко з Миколаєва і киянками Майєю Величко і Валерією Щепкіною.

Повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

Останнього разу одеські фехтувальниці завойовували медаль чемпіонату Європи серед юніорів і кадетів в 2010-му році. Тоді 17-річна Олена Кроавацька завоювала срібну медаль у командному турнірі серед юніорок.

В 1/8 фіналу збірна України, яка була посіяна під 9-м номером, впевнено розібралася з командою Азербайджану – 45:25. Анна Суворова виграла всі свої мікроматчі із загальним рахунком 15:8. В чвертьфіналі українки перемогли збірну Великої Британії, яка була посіяна під першим номером – 45:43. Українки постійно були попереду і довели матч до перемоги. Тут одеська шаблістка один мікроматч звела внічию, по одному разу перемогла і програла. У півфіналі збірна України поступилася збірній Італії (29:45). В поєдинку з майбутніми чемпіонками Європи у Анни – дві нічиї та поразка.

У матчі за бронзові медалі українки перемогли турчанок – 45:40, а одеська шаблістка після мінімальної поразки в першому мікроматчі (5:6), перемогла в двох наступних (6:2, 5:2). Після перемоги Анни над Голлу Акіа збірна України вийшла вперед (30:27) і впевнено довела матч до завоювання бронзової медалі.

Зазначається, що в особистому турнірі Анна Суворова посіла 22-е місце, минулого року вона була 50-ю.

В груповому турнірі одеська шаблістка здобула 4 перемоги в 6-ти матчах із загальним рахунком 27-13. В основній сітці Анна взяла над гречанкою Хрисулою Цокаропулу (15:9), а в 1/8 фіналу поступилася британці китайського походження Хуэй Синь Сезіль (12:15).


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: