НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Одесит став срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів з дзюдо

Одесит став срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів з дзюдо

Одесит став срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів з дзюдо
Читати grad.ua у  

Континентальна першість серед спортсменів до 21 року проходила у Нідерландах. У другий змагальний день срібну нагороду у категорії до 81 кг виборов Ігор Цуркан. Про це повідомляє Федерація дзюдо України.

18-річний одесит розпочав свій турнірний шлях з другого раунду, де здобув впевнену перемогу над представником Сербії. За менш ніж 2 хвилини поєдинку нашому спортсмену вдалося заробити оцінку «Ваза-ара» та іппон.

У другом раунду Цуркан не менш впевнено здолав бельгійця Крістіанеса, виконавши кидок на «Ваза-арі», після чого зробивши 30-секундне утримання.

У чвертьфіналі наш дзюдоїст переміг представника Грузії Бабуцідзе, якого так само кинув на іппон на третій хвилині поєдинку, вже маючи при цьому в активі оцінку «Ваза-арі».

У півфіналі наш спортсмен зустрічався з представником Азербайджану Раяблі, якого менш ніж за хвилину переміг ефектним кидком на іппон, тим самим гарантувавши собі нагороду чемпіонату Європи.

У фіналі одеській дзюдоїст протистояв першому сіяному 20-річному італійцю Маддалоні Носа. На жаль, у запеклому поєдинку, саме італійцю вдалося виконати результативну атаку на заключній хвилині поєдинку, тим самим вирвати золото континентальної першості.

Зазначимо, минулого року Ігор став дворазовим чемпіоном Європи серед кадетів (в особистому і командному турнірах), а також завоював бронзу чемпіонату світу в цій же віковій категорії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: