НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Співробітника ТЦК затримано за підозрою у вимаганні

Співробітника ТЦК затримано за підозрою у вимаганні

Сотрудник ТЦК задержан по подозрению в вымогательстве
Читати grad.ua у  

Слідчі затримали фігуранта і повідомили йому про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди. 

За даними слідства, офіцер мобілізаційного відділення одного з міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вимагав з представника логістичної компанії 1000 доларів винагороди. Натомість він обіцяв посприяти у видачі довідки про зняття з обліку позашляховика 2022 року випуску, який було поставлено на облік у межах військово-транспортного обов'язку. 

Після одержання неправомірної вигоди поліцейські затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. 

За цей злочин правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, чим він і скористався.  

Протиправні дії були задокументовані слідчими відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області та оперативниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: