НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одеській області затримали чиновника за вимагання 

В Одеській області затримали чиновника за вимагання 

В Одесской области задержали чиновника за вымогательство
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що заступник голови однієї з сільських рад Одеського району вимагав гроші з чоловіків, які підлягають мобілізації.  
Зокрема, поліцейські задокументували факт вимагання посадовцем 4 800 доларів у місцевого жителя. У таку суму фігурант оцінив свої послуги з надання документів про непридатність до військової служби та відстрочку мобілізації. Нібито він міг вплинути на посадових осіб ТЦК і СП та ВВК.

Правопорушника затримали на робочому місці після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 800 доларів. Фігуранту повідомили  про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на ухвалення рішення уповноваженою особою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна. Під час подальшого слідства встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до цього злочину.

Заходи проводили слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: