НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Посадовицю Одеського обласного центру психічного здоров'я підозрюють у корупції

Посадовицю Одеського обласного центру психічного здоров'я підозрюють у корупції

Чиновницу Одесского областного центра психического здоровья подозревают в коррупции
Читати grad.ua у  

Як встановили поліцейські, жінка організувала схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян, які підлягають мобілізації. Вона сприяла в госпіталізації їхніх родичів і виготовленні медичних документів, необхідних для отримання групи інвалідності. Надалі це давало змогу оформити догляд за людиною з інвалідністю, а потім відтермінувати призов на службу.

За 1500 доларів і 8000 гривень вона пообіцяла чоловікові взяти його 84-річного дідуся на лікування та посприяти в отриманні йому групи інвалідності. Надалі це б слугувало підставою для відстрочки від призову на військову службу у зв'язку з доглядом за родичем - інвалідом. Зловмисниці повідомлено про підозру. За скоєне їй загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правопорушницю затримали на робочому місці під час отримання обумовленої суми та передачі обіцяних документів. Під час проведення санкціонованого обшуку в службовому кабінеті слідчі вилучили гроші, банківські картки, чорнові записи та документацію, що має інтерес для слідства.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: