НОВИНИ ГРАД » Новини » Ситуація в Україні відбивається на роботі медиків

Ситуація в Україні відбивається на роботі медиків

Ситуація в Україні відбивається на роботі медиків
Читати grad.ua у  

Щодня в Одесі чути сигнали швидкої допомоги. Травми та екстрені стани трапляються як у зв'язку з війною, так і з різних інших причин. Так чи інакше, роботи у медиків вистачає: пацієнтів необхідно оперативно завантажити у реанімобіль та доставити до лікарні – у відділення інтенсивної терапії. Тут пацієнта оглянуть, уточнять діагноз і за потреби – проведуть екстрене хірургічне втручання.

Операції здійснюють з ранку до вечора, одна за одною, – розповідає завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії В'ячеслав Цалко. Саме відділення – у його сучасному, оновленому вигляді – відносно молоде. Але вже кілька років стабільно функціонує. І багато пацієнтів отримали тут необхідну допомогу.

У поточному 2022-му році у відділенні інтенсивної терапії відкрився ще й кардіологічний блок, так що тепер всі основні напрямки враховані. Але для того, щоб визначити характер травм пацієнта, що надійшов, спочатку проводять первинний огляд.

Спочатку ковід, потім війна. Ситуація у країні незмінно відбивається на роботі медиків. У відділенні інтенсивної терапії, з огляду на попередні два з половиною роки пандемії, кажуть – сьогодні – в очікуванні нової хвилі. Про яку вже попереджають спеціалісти.

У війну обсяги роботи трохи скоротилися, але ненадовго. Сьогодні режим – не легший, ніж до 24-го лютого, розповідає В'ячеслав Цалко. Просто у роботі дещо змістилися акценти.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: