НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі працюють мобільні бригади медиків

В Одесі працюють мобільні бригади медиків

В Одесі працюють мобільні бригади медиків
Читати grad.ua у  

В Одесі на базі центру первинної медико-санітарної допомоги номер 3 за підтримки ЮНІСЕФ сформовано мобільні бригади для допомоги людям, які вимушено покинули свої домівки через війну і тимчасово перебувають в Одеській області. Лікарі виїжджають в місця розміщення переселенців, проводять консультації і надають необхідну допомогу.

Ініціатива була запроваджена для внутрішньо переміщених осіб, адже багато хто з них не знає куди звернутися за допомогою – пояснюють медики. Дехто до того ж залишився без свого сімейного лікаря.

Мобільна бригада відвідала Свято-Архангело-Михайлівській жіночій монастир, де за час війни знайшли тимчасовий прихисток більш ніж півтисячі вимушених переселенців. Зараз в монастирі продовжують жити 50 біженців. Здебільшого це люди похилого віку, які тікали від війни, багато з них залишились без дому. І більшості необхідна професійна допомога.

Кожен бажаючий зміг пройти первинний огляд у сімейного лікаря. Медики міряли тиск, декому робили кардіограму. Більшість пацієнтів починали свої розповіді з власних історій.

Людям, які потребують моральної підтримки – допомогу надає психолог. Адже стрес завжди посилює прояви хронічних захворювань.

Мобільні групи медиків продовжать свою роботу: виїжджатимуть до різних районів Одеси та області, в місця перебування переселенців, і надаватимуть всю необхідну допомогу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: