Хто розпускає чутки?

Хто розпускає чутки?
Читать grad.ua в  

Коли політикою починають займатися «технарі», а політики, – у свою чергу, – вважають, що вони можуть створити «вічний двигун», нічого путнього з такої ситуації чекати нічого.

Продовжу цей ланцюжок суджень. Коли генеральний директор найбільшої в Україні приватної енергетичної компанії ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю ВВС заявив, що українцям слід подумати про варіант виїзду за кордон на зимовий період, це дозволить знизити споживання електроенергії в країні та знизити навантаження на напівзруйновану енергетичну інфраструктуру. Так, ось така пропозиція говорить про те, що «технар» точно нічого не розуміє ні у зовнішній політиці, ні у внутрішньому становищі держави, в якій живе і працює.

Почну з очевидного. Країни Євросоюзу (ЄС) мають труднощі з енергозабезпеченням як власної економіки, так і з постачанням своїх громадян світлом і теплом. Зрозуміло, багата Європа знайде вихід із кризи. Зрештою, ЄС має і фінанси, і технологічні можливості, щоб вирішити проблеми, що виникли.

Але чого точно не хоче «старе світло», так це отримати в навантаження кілька мільйонів біженців. Докоряти за таку позицію німців чи французів нема чого. У них свої домогосподарства мають труднощі. Зрештою, це виборці, які голосували за партії, які формували виконавчу владу.

Тому генеральний директор ДТЕК пан Тимченко точно погарячив, відповідаючи за всю Європу і радячи туди вирушати українцям, щоб пережити дефіцит електроенергії в ЄС. До речі, чому це Тимченко вирішив, що переселенці там житимуть на халяву? Він вважає, що його колеги з бізнесу, наприклад, у Польщі не вміють рахувати гроші?

Як на мене, так вчасно виступив на запропоновану паном Тимченком тему заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Ось що він сказав в ефірі програми «Факти ICTV»:

Ми вже проходили багато різних сценаріїв, вони були протягом останнього місяця. Я хотів би одразу всіх заспокоїти – виїжджати з країни точно нікуди не треба... Не буде в нас такого спільного, сподіваємося, «блик ауту» по всій країні, так, можливі відключення, так, вони можливі не лише на годину чи дві, але це вже пройдені етапи того, як ми це робимо.

Під час війни немає нічого небезпечнішого, ніж чутки, що сіють паніку. Чи розуміють це діячі, що виходять на публіку?

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: