НОВИНИ ГРАД » Новини » Як не стати жертвою злочинців: рекомендації переселенцям
Як не стати жертвою злочинців: рекомендації переселенцям
Читати grad.ua у  

З початком війни в Україні мільйони наших співгромадян змушені були шукати притулок і роботу в більш спокійних регіонах країни та інших країнах світу. На жаль, нерідкими стали випадки, коли їх тяжким становищем користуються злочинці. Проблеми торгівлі людьми та трудового рабства знову на першому плані. Як не потрапити до лап злочинців та уникнути неприємностей, нам розповіли в обласній міграційній службі.

Перше, що роблять злочинці – забирають обманними шляхами у наших громадян документи. І далі може статися все, що завгодно. Керівник міграційної служби в Одеській області Олена Погребняк попереджає, що нікому не можна віддавати свій паспорт.

Якщо ж таке сталося за кордоном, необхідно звернутися до посольства чи консульства України.

Якщо в країні, куди ви приїхали, немає українського посольства чи консульства, можна звернутися з проблемою до дипломатичного представництва у найближчій країні.

Також жертвам торгівлі людьми мають надати допомогу місцеві правоохоронні органи. Але й тут є свої нюанси.

Ситуації з трудовим рабством виникають в основному через непоінформованість наших громадян. Поперше, потрібно оформлювати трудовий договір та інформувати своїх близьких про своє місцезнаходження, – каже експерт.

Запам'ятайте, якщо у вас вимагають паспорт – не віддавайте, якщо вже трапилося так, що документ забрали, постарайтеся вибратися з того місця, куди вас привезли та дістатися до консульства чи посольства України.


Схожі новини

Коментарі