НОВИНИ ГРАД » Новини » Продати автомобіль в Україні, перебуваючи за кордоном – можливо
Продати автомобіль в Україні, перебуваючи за кордоном – можливо
Читати grad.ua у  

Продати автомобіль, що залишився в Україні, якщо власник перебуває за кордоном, – можливо. Для цього потрібна довіреність, завірена в консульстві України в будь-якій країні, або у нотаріуса – пояснюють фахівці сервісного центру МВС.

Загалом ринок купівлі-продажу автомобілів в Україні поновив роботу. У сервісному центрі є можливість укласти договір. Здійснює цю процедуру адміністратор. Безкоштовно. Але якщо раніше автомобіль був придбаний за довіреністю, можуть виникнути деякі проблеми, зазначає адміністратор Територіального сервісного центру Олександр Сітніков.

У випадках, коли торгова організація перепродає викуплений раніше автомобіль, а попередній власник на угоді бути присутнім не може – автомобіль ставлять на тимчасову реєстрацію. Вона діє рік.

Тимчасову реєстрацію також отримують автомобілі, які ввозять в Україну як гуманітарний вантаж. Це карети швидкої допомоги, спецтранспорт та інше.

Те ж саме стосується і легкових автомобілів, які волонтери приганяють в Україну та передають на потреби армії – додав Олександр Сітніков.
Реєстрація так званих «гуманітарних» автомобілів проходить за спрощеною процедурою – зазначає фахівець.

При зверненні до сервісного центру МВС, щоб не витрачати час у черзі – можна записатися на прийом онлайн через сайт на зручний день та час. Або стати в електронну чергу у самому сервісному центрі.


Схожі новини

Коментарі