НОВИНИ ГРАД » Новини » Робота в Одесі: 10 осіб на одну вакансію
Робота в Одесі: 10 осіб на одну вакансію
Читати grad.ua у  

10 осіб на одну вакансію – така ситуація наразі в Одеському обласному центрі зайнятості. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цифра значно збільшилася - зазначають співробітники. Пов'язано це, звичайно, з війною, оскільки багато представників малого та середнього бізнесу зараз не працюють.

У нашому регіоні основний запит роботодавців у сфері сільського господарства. Також затребувані співробітники критичної інфраструктури – розповідає заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню Одеського обласного центру занятості, Світлана Помукчинська.

Найменше пропозицій цього року – у сфері послуг. Все через воєнну ситуацію в країні. Також у нашому регіоні мало затребувані фахівці з бухгалтерського обліку.

В обласному центрі зайнятості люди зі статусом безробітного можуть безплатно пройти навчання на ту чи іншу спеціальність. Якщо людина не хоче ставати на облік – курси будуть платними.

Також безробітні одержують матеріальну допомогу. Від тисячі і до 10-ти тисяч гривень – залежно від низки факторів.

Багато з тих, хто сьогодні звертається до Одеського обласного центру зайнятості, – люди, які були змушені тимчасово переїхати до Одеси з гарячих точок та регіонів, де йдуть активні бойові дії.

У центрі зайнятості нагадують: для роботодавців, які беруть на роботу ВПО, діють певні квоти. Згідно з програмою уряду – держава компенсує їм витрати на заробітну плату – розповідає Світлана Помукчинська.

Фахівці центру зайнятості також зауважують, що внутрішні переселенці охочіше погоджуються на роботу не за фахом.

Нагадаємо, що в Україні можна отримати гранти на відкриття бізнесу. На це у бюджеті країни виділено 5 мільярдів гривень на рік. Оформити заявку можна у Дії або звернутися до центру зайнятості.


Схожі новини

Коментарі