НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині затримали псевдоволонтерку, яка витрачала гроші на власні потреби

На Одещині затримали псевдоволонтерку, яка витрачала гроші на власні потреби

В Одесской области задержали псевдоволонтера, которая тратила деньги на собственные нужды
Читати grad.ua у  

Поліцейські відправили на лаву підсудних жінку, яка «волонтерила» на власні потреби. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Як розповіли правоохоронці, жителька Овідіопольської селищної територіальної громади розмістила на своїй сторінці у фейсбуці звернення до людей про допомогу у зборі грошей начебто на лікування важкопоранених військовослужбовців та важкохворих дітей, інформацію щодо яких знаходила в інтернет-просторі. Насправді допомагати людям зловмисниця не збиралася і усі кошти, які надходили на її банківський рахунок, вказаний у дописі, привласнювала.

На «гачок» жінки потрапило 15 довірливих громадян з різних областей країни і загалом вона привласнила понад 25 тисяч гривень. В ході обшуку за місцем мешкання шахрайки правоохоронці вилучили у якості речових доказів мобільні телефони, сім-картки різних операторів, банківську картку та гроші.

Начальник слідчого відділу територіального підрозділу поліції Василь Куралов повідомив:

За процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури слідчі висунули громадянці обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Обвинувальний акт за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Тепер правопорушниці загрожує штраф або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до 3 років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: