НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Дві шахрайські схеми викрили в Одесі

Дві шахрайські схеми викрили в Одесі

Дві шахрайські схеми викрили в Одесі
Читати grad.ua у  

Продавали чужі авто та виманювали гроші на лікування – в одеській колонії викрили шахрайські схеми, які використовували ув'язнені.

Як повідомили у прес-службі облполіції, ув'язнені, які відбувають покарання за майнові злочини, вирішили заробити легкі гроші, обманюючи довірливих громадян. Одна схема полягала в тому, що зловмисники розміщували в соцмережах чужі оголошення про продаж авто, а коли знаходили покупців, домовлялися, що доставлять машину додому за умови перерахування грошей на бензин. Люди погоджувалися, відправляли шахраям гроші, а ті продовжували їх обманювати, розповідаючи, що ще потрібні кошти на нову олію чи на ремонт авто, яке нібито зламалося дорогою.

Друга схема полягала в тому, що шахраї дзвонили людям, входили в довіру до них, представлялися давніми знайомими і просили позичити гроші на лікування. Правоохоронці провели обшуки у камерах, вилучили мобільні телефони, банківські картки, чернові записи та інші речові докази протиправної діяльності. За вчинене правопорушникам загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Поліцейські просять тих, хто став жертвою зловмисників, звернутися до поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: