НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині внаслідок отруєння грибами помер чоловік

На Одещині внаслідок отруєння грибами помер чоловік

На Одещині внаслідок отруєння грибами помер чоловік
Читати grad.ua у  

В Одеській області стався смертельний випадок отруєння грибами. При епідрозслідуванні було встановлено, що 70-річний житель Березівського району, на власному городі зібрав гриби, які він вважав їстівними.

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

Разом з дружиною вони куштували тушкованими грибами, а вже через 12 годин відчули себе зле: у обох була нудота, блювання, пронос. Каретою швидкої допомоги їх було госпіталізовано в Березівську центральну районну лікарню. Але незважаючи на проведені в лікарні заходи, потерпілому ставало гірше. Дружина, яка вжила незначну кількість грибів, почувалася краще. Обох потерпілих наступного дня було відправлено в Одеську обласну клінічну лікарню.

У вкрай тяжкому стані потерпілий поступив у відділення інтенсивної терапії. Однак, незважаючи на інтенсивні реанімаційні заходи, стан потерпілого погіршувався, наступило ураження нирок, печінки, нервової системи. На другу добу перебування в лікарні він помер.

Як було встановлено пізніше, причиною отруєння могли стати гриби, залишки яких родичі знайшли на городі - лепіоти.

Лепіоти - це рід грибів з родини печерицевих. Їх нерідко плутають з печерицями. Це дуже отруйні гриби, набагато отруйніші за бліду поганку. Зустрічаються на відкритих лісних галявинах, узліссях, парках з липня по жовтень.

Фахівці нагадують, що ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів. Найголовніше - не зволікати і терміново телефонувати «103». Також у жодному разі не варто займатися самолікуванням і намагатися «перечекати» - це може бути смертельно небезпечно.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: