НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі дитина потрапила у реанімацію через отруєння грибами

В Одесі дитина потрапила у реанімацію через отруєння грибами

В Одесі дитина потрапила у реанімацію через отруєння грибами
Читати grad.ua у  

Подія сталася 11 листопада, до реанімаційного відділення Одеської обласної дитячої лікарні було госпіталізовано дівчинку 14 років у важкому стані з попереднім діагнозом «Отруєння грибами».

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України у Facebook.

Дівчинка вжила суміш сухих дикорослих грибів (білих, сироїжок, опеньок), яку в минулому році їм передали знайомі із Західної України. Гриби зберігалися у холодильнику та використовувались для приготування страв. Через 2 години після вживання у дитини з’явилися головний біль, нудота і блювота. На сьогодні стан здоров’я дівчинки покращився, вона переведена до педіатричного відділення дітей старшого віку.

Фахівці нагадують, аби уникнути отруєнь дикорослими грибами, у жодному разі не вживайте їх сирими. Уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як почати готувати страву або робити заготівлі. Відібрані продукти спочатку ретельно промийте та відваріть (двічі, з заливанням чистою водою після першого кип’ятіння; після другого – проварити іще 15-20хв). Готові страви з дикорослих грибів фахівці радять зберігати у холоді в емальованому посуді, але не більше доби. Не варто годувати грибами дітей. Їх також не можна вживати вагітним та жінкам, які годують груддю.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: