В Одесі зареєстровано випадок підозри на ботулізм
Причиною тяжкого харчового отруєння стали овочеві консерви, що були придбані на «Привозі» у приватної особи.
Це вже не перший випадок на Одещині цьогоріч. У Держспоживслужбі вважають, що епідемічна ситуація щодо захворювання на ботулізм ускладнилася з настанням воєнного стану.
Люди все більше почали самотужки готувати і продавати консервовану продукцію на ринках. Найчастіше отруєння ботулотоксином по’вязані з вживанням м’ясних консервованих продуктів, тушонок, паштетів, консервованих грибів та овочів.
За словами фахівців, небезпечними є продукти виготовлені саме в домашніх умовах, так як не завжди при консервуванні дотримується рецептура виготовлення, особливо температурна обробка – знищення спор збудника відбувається лише при автоклавуванні.