НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесской области выявлен случай заболевания ботулизмом

В Одесской области выявлен случай заболевания ботулизмом

Читати grad.ua у  

Житель села Новоелизаветовка Ширяевского района заболел после употребления консервированных грибов собственного приготовления.

Об этом ТРК «ГРАД» сообщила начальник управления Госнадзора за соблюдением санитарного законодательства Госпродпотребслужбы в Одесской области Лидия Степанова. 

Лидия Степанова: 
Головне управління Держспоживслужби в Одеській області повідомляє про реєстрацію одного віпадку захворювання на ботулізм в селі Новоєлізаветівка Ширяєвського району. Під час епідрозслідування встановлено, що потерпілий пов’язує своє захворювання з вживанням грибів консервованих власного виготовлення. При госпіталізації у хворого встановлено скарги на двоїння в очах, тремор, порушення ковтання та інші ознаки захворювання на ботулізм.

Ботулизм ─ это инфекционное заболевание, которое возникает при употреблении в пищу продуктов, домашнего приготовления (грибов, овощных или же фруктовых консервов, а также тушенки) заражённых палочкой Clostridium botulinum. Токсины заражают лишь некоторые фрагменты, постепенно распространяясь по всему продукту. 

Лидия Степанова: 
 Разом із потерпілим гриби власного виготовлення вживали ще чотири особи. В яких харчового отруєння не зареєстровано. Головне управління Держспоживслужби в Одеській області застереюує, що ботулін токсін, який став причиною захворювання, в продуктах харчування може накопичуватись локально, що підтверджує факт захворюваності однієї особи з пяти, які вживали вищезазначені харчові продукти. 

Необходимо обратить внимание, что ботулизм – это инфекционное заболевание, которое протекает очень тяжело. Поэтому, чем раньше пациент обратится в больницу, тем больше шансов на благополучный исход.
У вас был случай отравления консервами?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
-11

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: