НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В детсаду Черноморска дети заболели ротавирусной инфекцией

В детсаду Черноморска дети заболели ротавирусной инфекцией

В детсаду Черноморска  дети заболели ротавирусной инфекцией
Читати grad.ua у  
По последним данным, заболели восемь воспитанников дошкольного учреждения. Специалисты выясняют  причину заболевания и пути распространения инфекции.

Четверо малышей проходят амбулаторное лечение, остальные остаются в больнице. Об этом ТРК «ГРАД» рассказала начальник управления госнадзора за соблюдением санитарного законодательства ГУ Госпродпотребслужбы в Одесской области Лидия Степанова.

Надійшло повідомлення про групову захворюванність серед вихованців дошкільного навчального закладу№ 5 «Теремок», місто Чорноморськ. Встановлено, що захворіло вісім дітей віком від двох до чотирьох років. Перебіг захворювання – середньої  и легкої ступені важкості.  У ході  розслідування було проведено санітарне обстеження харчоблоку групи. Санітарний стан, дотримання санітарно-гігієнічного режиму відповідало вимогам.  

Были отобраны пробы для подтверждения экспресс-диагностики, которую проведут в областной вирусологической лаборатории. Результаты анализов будут известны не ранее, чем через пять дней. Пока же выводы предварительны.
Заклад відповідає вимогам санітарного законодавства , стан приміщень – задовільний. Останній хворий був зареєстрований  26-го лютого. На сьогодні  всі заходи, які  були запропоновані відносно посилення санітарно-гігієничного режиму – у стадії виконання. Всіх контактних і хворих дітей обстежено на носіння збудників вірусних інфекцій для уточнення діагнозу.

Точного диагноза еще тоже нет, но и наличие кишечной палочки пока не подтверждается. Как предполагает специалист, распространению инфекции могло способствовать присутствие в группах больных детей. 
По клініці – це захворювання з високою вірогідністю можна віднести до вірусних захворювань. Це не було пов’язано з ситуацією в дитячому садку. Як було встановлено в ході епідрозслідування, були факти прийому хворих дітей із респіраторними ознаками, і це призвело до поширення інфекції.

При проведении обследований сальмонеллез, дизентерию, брюшной тиф и другие патогенные возбудители эпидемиологи не выявили, добавила специалист.

Схожі новини

Коментарі