НОВИНИ ГРАД » Новини » Консерва та копчене сало: у жителя Подільського району виявили ботулізм

Консерва та копчене сало: у жителя Подільського району виявили ботулізм

Консерва та копчене сало: у жителя Подільського району виявили ботулізм
Читати grad.ua у  

Ботулізм виявили у 40-річного жителя Подільського району. Чоловік на обід разом з двома товаришами вжили м’ясну консерву та сало копчене домашнього виготовлення. Через 3 доби після вживання в одного з них з’явились перші ознаки отруєння: блювота, головокружіння, головний біль, тремор рук. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У зв’язку з погіршенням стану та підозрою на ботулізм увечорі постраждалого каретою швидкої допомоги доставили до Одеської інфекційної лікарні, де він проходив відповідне лікування.

Всього з початку року було зареєстровано 2 випадки ботулізму, 1 з них – у місті Одеса. Зазвичай, причиною виникнення харчових отруєнь в області було вживання продуктів домашнього виготування, вироблених у сім’ях самих постраждалих або їх знайомих, придбаних на стихійних ринках. Однак у цьому році з’явилось і нове джерело підозрілих на ботулізм продуктів – мережа Інтернет.

Так, у січні цього року житель Одеси придбав на сайті в’яленого ляща невідомого виробника, і не зважаючи на те, що отримана покупка йому не дуже сподобалась, – з’їв його та попав до лікарні.

Фахівці нагадують, що ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Його причиною найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше – овочів. Також ботулізм може виникнути внаслідок споживання в'яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м'яса (ковбаси, шинки тощо).


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: