НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одесі затримали жінку за виготовлення фіктивних довідок для ухильників 

В Одесі затримали жінку за виготовлення фіктивних довідок для ухильників 

В Одессе задержали женщину за изготовление фиктивных справок для уклони
Читати grad.ua у  

50-річна одеситка залучила до схеми свого знайомого - він займався пошуком клієнтів, які бажають уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Перш ніж приступити до виготовлення довідки, подільники вимагали аванс у 700 доларів. Жінку затримали, щойно вона отримала від одного з клієнтів частину суми - близько 6-ти тисяч доларів - решту клієнт мав заплатити вже на території Молдови. За так званий «білий квиток» і трансфер «клієнт» мав заплатити 11 000 доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Жінці суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 1 514 000 гривень застави. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу її спільнику.

У межах кримінального провадження поліцейські встановлюють повне коло причетних до злочину осіб та кількість громадян, які вже встигли скористатися послугами зловмисників.

За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: