НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Одеські жебраки: їх утримували в підвалі та змушували «працювати»

Одеські жебраки: їх утримували в підвалі та змушували «працювати»

Одесские попрошайки: их удерживали в подвале и заставляли «работать»
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що троє чоловіків, вступивши у змову, підшукували на вулицях міста громадян без постійного місця проживання та вербували їх для жебракування. Спільники утримували людей у підвалі орендованого будинку та забороняли самим залишати приміщення. У разі спроби втекти, до них застосовували психологічний тиск і фізичну силу.

Вранці завербованих громадян на автомобілі відвозили в громадські місця з великим скупченням людей, саджали в інвалідні візки, і до вечора вони «працювали», жебракували.

Протягом усього дня за ними спостерігали, а ввечері забирали в них усю «виручку» і відвозили в підвал. Більшу частину виручених коштів зловмисники ділили між собою, а решту витрачали на продукти, щоб прогодувати «працівників». Наразі слідству відомо про дев'ять потерпілих, на кожному з яких зловмисники щодня заробляли до 1000 гривень.

За місцем утримання завербованих чоловіків і жінок, а також у транспортних засобах, якими користувалися підозрювані, слідчі провели санкціоновані обшуки. Як речові докази вилучили гроші, мобільні телефони, записи із зазначенням доходів, інвалідні візки, документи громадян та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Поліцейські затримали фігурантів, їм загрожує позбавлення волі від п'яти до 12 років із конфіскацією майна. Наразі слідчі клопочуть про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Злочинну діяльність трьох місцевих чоловіків викрили та задокументували слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативного супроводу співробітників управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: