НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі викрили «реабілітаційний центр», де утримували десятки викрадених людей

В Одесі викрили «реабілітаційний центр», де утримували десятки викрадених людей

В Одесі викрили «реабілітаційний центр», де утримували десятки викрадених людей
Читати grad.ua у  

На Одещині викрили організовану злочинну групу, яка викрадала на замовлення та утримувала в неволі десятки людей.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані облаштували у приватному секторі одного з районів Одеси «реабілітаційний центр» для лікування нарко- та алкозалежних громадян. Організував злочинну діяльність мешканець Одещини. Для забезпечення роботи «центру» він створив підконтрольну юридичну особу та залучив своїх знайомих.

Через веб-ресурс під виглядом примусового лікування нарко - та алкозалежних осіб вони приймали замовлення на викрадення конкретних людей з влаштуванням їх у «реабілітаційний центр».

«Послуга» з викрадення людини коштувала від 30 до 40 тисяч гривень. Щомісячний платіж за подальше утримання в «центрі» становив 20 тисяч гривень. Замовник послуги повинен був вказати анкетні дані людини та повідомити місце її перебування.

Після отримання грошей за «пацієнтом» одразу виїжджали чоловіки спортивної статури, які примусово доставляли його в «реабілітаційний центр». Вони видавали себе за представників правоохоронних органів чи державних установ. Довідок про стан здоров’я «пацієнта» учасники угруповання не вимагали, медичних працівників серед персоналу центру не було.

Викрадених людей утримували протягом тривалого часу без їхньої згоди, без жодних правових підстав та належної медичної чи психологічної допомоги. У людей відбирали мобільні телефони та всі особисті речі, обмежували будь-які їхні контакти з рідними та забороняли покидати приміщення. Самі ж приміщення були облаштовані гратами, а з вікон зняті віконні ручки, щоб унеможливити будь-які спроби втечі.

На даний час правоохоронці перевіряють інформацію щодо систематичного введення потерпілим наркотичних засобів та умисного зараження вірусом імунодефіциту. У межах досудового розслідування було задокументовано факт викрадення на замовлення громадянина у Оболонському районі столиці. Після отримання 40 тисяч гривень винагороди трьох осіб затримали.

Правоохоронці провели 17 обшуків на території міста Одеси. У фігурантів вилучили підроблені посвідчення різних правоохоронних органів, травматичну та вогнепальну зброю, гранату, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, шприци з невідомою речовиною та готівку. Звільнили 20 людей, яких незаконно утримували проти їх волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: