НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одеській області нейтралізовано кримінальне угруповання

В Одеській області нейтралізовано кримінальне угруповання

В Одеській області нейтралізовано кримінальне угруповання
Читати grad.ua у  

Зловмисники намагалися тримати в страху мешканців півдня України, скоювали розбійні напади на місцевих мешканців і вимагали в них гроші, автомобілі та нерухоме майно, повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці затримали лідера банди та трьох її учасників «на гарячому» - зловмисники намагалися продати автомат Калашникова та великокаліберний кулемет. За товар бандити сподівалися отримати 5,5 тис. американських доларів.

За даними слідства, угруповання організував житель Одеської області, який раніше притягувався за тяжкі злочини.

Встановлено, що під час нападів на громадян зловмисники діяли з крайньою жорстокістю та застосовували насильство до потерпілих.

Правоохоронці з'ясували, що фігуранти навмисно створили конфліктну ситуацію з якимось їхнім жителем Одеської області, з якого потім вимагали наприклад переоформити власну квартиру на одного з рекетирів.

У разі незгоди платити «данину» бандити погрожували викраденням потерпілих і фізичною розправою над ними та їхніми близькими.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за шістьма статтями Кримінального кодексу України.
Наразі вони перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: