НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині затримали іноземця, який намагався переправити ухилянтів через кордон

На Одещині затримали іноземця, який намагався переправити ухилянтів через кордон

В Одесской области задержали иностранца, который пытался переправить уклонистов через границу
Читати grad.ua у  

Дії зловмисника припинили під час спроби вивезти чотирьох чоловіків призовного віку до сусідньої країни поза межами пунктів пропуску.

Повідомили у ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що іноземець, який проживає в Одесі, але не має офіційного місця роботи, у змові зі ще кількома наразі невстановленими особами вербує призовників, які бажають уникнути мобілізації та у будь-який спосіб втекти з України, й організовує їх виїзд до Республіки Молдова.

Для пошуку «клієнтів» зловмисники використовували один із популярних месенджерів, а коштували їхні послуги 4 500 доларів. Тисяча доларів в якості авансу переводилась на рахунок організаторів схеми, а решта – безпосередньо перед перетином державного кордону.

Затримали фігуранта, коли він організовував один із таких трансферів, і під виглядом таксиста доставляв чотирьох чоловіків призовного віку до одного з прикордонних населених пунктів, надаючи поради та проводячи з ними інструктаж щодо подальших дій.

Правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: