НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині спалах скарлатини, одна дитина померла від ускладнень

На Одещині спалах скарлатини, одна дитина померла від ускладнень

В Одесской области вспышка скарлатины, один ребенок умер от осложнений
Читати grad.ua у  

В області спостерігається зростання захворюваності на скарлатину, яке пов’язане з черговим циклічним підйомом. Останній циклічний підйом реєструвався у 2014 році, коли захворіло 355 осіб. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

У 2023 році було зареєстровано 182 випадки захворювання на скарлатину, що у 2,6 разів більше, ніж у 2022 році. Переважно хворіли діти до 17 років (97%) і найбільш уразливою серед них, як і в минулі роки, була вікова група - 5-9 років (56%). Випадки скарлатини реєструвались практично на всіх адміністративних територіях.

У поточному році зареєстровано 61 випадок скарлатини серед дітей , у тому числі 1 летальний від ускладнень. В Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб нагадують, що скарлатина це гостре антропонозне інфекційне захворювання групи стрептококових інфекцій, яке проявляється інтоксикацією, гнійним ураженням мигдаликів ротоглотки та характерним висипом.

Фахівці зазначають, що специфічне лікування скарлатини відсутнє. Діагноз ґрунтується на епідеміологічних даних, характерній клінічній картині та лабораторних дослідженнях. Профілактика захворювання полягає у ранньому виявленні та ізоляції джерела інфекції.

Хворим на скарлатину слід перебувати в ізоляції до 24 годин після отримання першої дози антибіотика. Якщо антибіотик не призначали, ізоляція має тривати протягом 21 дня.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: