НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині почали більше хворіти: на 15% зріс рівень госпіталізації

На Одещині почали більше хворіти: на 15% зріс рівень госпіталізації

В Одесской области стали больше болеть: на 15% вырос уровень госпитализации
Читати grad.ua у  

За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс на 5,3%, за рахунок дитячого населення, серед них переважали вікові групи 0-4 роки та 5-14 років. Серед дорослих захворюваність залишилась практично на рівні.

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

Зріс також і рівень госпіталізації хворих - на 14,7% (281 проти 245). Серед госпіталізованих також превалювали діти, на яких прийшлося до 56%.

Зазначається, що захворюваність на коронавірусну хворобу зросла на 12,3%. На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення - 80,2%, серед них, як і зазвичай, превалювали особи у віці 30-64 роки. Із загальної кількості зареєстрованих хворих на COVID-19 були госпіталізовані 21,5%, що на рівні попереднього тижня.

За останній тиждень від коронавірусної хвороби померло 2 особи, у тому числі одна дитина у віковій групі 0-4 роки.

Фахівці зазначають, попри зростання кількості хворих, захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходилась у межах сезонних коливань. Згідно з вірусологічним моніторингом на звітному тижні зареєстрована циркуляція вірусу грипу А не субтипований. Також циркулювали віруси не грипозної етіології – метапневмовірус, парагрип, аденовірус та SARS CoV-2.

Що стосується адміністративних територій, то найбільше хворіють у Подільському, Ізмаїльському, Білгород-Дністровському та Роздільнянському районах. У Березівському, Одеському та Болградському районах показники були нижчими за обласний.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: