НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі випадків спалаху інфекційних хвороб не зафіксовано

В Одесі випадків спалаху інфекційних хвороб не зафіксовано

В Одесі не зафіксовано випадків спалаху інфекційних хвороб
Читати grad.ua у  

За результатами моніторингу, випадків групової захворюваності на інфекційні хвороби в Одесі не виявлено. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Проте, рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 10,5% (це 190 випадків проти 172).

Найбільша захворюваність серед загальної кількості випадків спостерігається серед дітей до 17 років (51,1%), серед них найбільш вразливою є вікова група від 1 до 4 років (50,4%). Лише в 1,8% випадків з усієї кількості причина виникнення хвороби не встановлена.

Зазначається, що із зареєстрованих 168 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту 156 пацієнтів обстежили на холеру, усі з негативним результатом.

В області також продовжують активно стежити за якістю води, здійснюються регулярні забори на проби води з моря та водойм. За тиждень досліджено 100 проб із зовнішнього середовища. Повідомляється, що в жодній із точок моніторингу холерний вібріон не виявлено. До того ж, за результатами проб морської води на санітарно-мікробіологічні з п'яти громадських Одеських пляжів, встановлено, що вода не відповідає гігієнічним вимогам.

Фахівці наголошують, що санепідемситуація перебуває під постійним контролем. Моніторинг стану довкілля проводиться щодня, а штаб працює 24/7. Епідемічна ситуація прогнозована та керована, але загальне епідблагополуччя населення залежить від кожного з нас.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: