НОВИНИ ГРАД » Новини » COVID-19: на Одещині зафіксували 313 випадків захворювання за тиждень
COVID-19: на Одещині зафіксували 313 випадків захворювання за тиждень
Читати grad.ua у  

З початку епідемії з березня 2020-го року на Одещині зареєстрували понад 330 тисяч випадків захворювання на коронавірус. І понад шість тисяч хворих померли від ускладнень хвороби. На сьогодні в регіоні фіксують початок чергової хвилі, – розповідає заступник директора Одеського обласного центру контролю та профілактики здоров'я Сергій Дементьєв. За його словами, найнижчу захворюваність спостерігали у травні – червні. Порівняно з минулим місяцем сьогодні статистика зростає.

Раніше вірус потрапляв до нашої країни через авіаперельоти та морське сполучення, зараз ситуація змінилася. Через російську агресію українці змушені пересуватися країною, хтось виїжджає за кордон, хтось – вже повертається. Все це стає причиною циркуляції вірусу, розповідає Сергій Дементьєв.

За два роки епідемії вчені визначили, що пора року ніяк не впливає на динаміку захворюваності, каже фахівець. Нові хвилі зазвичай пов'язані з появою нового штаму. Останній відомий варіант коронавірусу – омікрон – викликав в Україні понад 60 тисяч випадків захворювання.

Клінічна картина захворювання у нових різновидів штаму практично не змінилася. Більшість пацієнтів переносять хворобу у легкій формі. Вакцинація дає ефективний захист від ускладнень, наголошує фахівець.

Зробити щеплення в Одесі можна і у воєнний час. У місті, як і раніше, працюють пункти вакцинації та мобільні бригади.

При появі симптомів будь-яких гострих респіраторних інфекцій людина повинна розуміти, що вона може бути носієм коронавірусу. Тому слід відразу ж звернутися до сімейного лікаря і пройти тестування, щоб не наражати на ризик здоров'я оточуючих, в першу чергу – найближчих людей.


Схожі новини

Коментарі