НОВИНИ ГРАД » Новини » Нову хвилю коронавірусу в Україні очікують восени

Нову хвилю коронавірусу в Україні очікують восени

Нову хвилю коронавірусу в Україні очікують восени
Читати grad.ua у  

Одеські лікарі фіксують різке зростання захворюваності на коронавірус, і очікують чергову хвилю пандемії до осені. Новий підвид омікрону, що вирує в Європі, вже виявлено в Україні – повідомили в МОЗ. Сім випадків зафіксували у Чернівецькій області, але не виключено, що штам встиг поширитись і в інших регіонах. Щодо Одеського регіону – тут рівень захворюваності за тиждень зріс удвічі, розповіла начальник відділу материнства та дитинства Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Ганна Луньова.

Серед дітей в Одесі поки що фіксують лише окремі випадки – 3-5 на тиждень, зазначає чиновниця.

Сам штам омікрон та його підвиди демонструють найсильніше зростання серед усіх відомих варіантів коронавірусу, – кажуть фахівці. Вони легше передаються і швидше поширюються. Проте, перебіг хвороби легше, ніж, наприклад, у штаму «дельта». Однак, у деяких випадках все ж таки можуть виникати важкі симптоми. Щоб захистити себе від ускладнень хвороби – необхідно вакцинуватися, а якщо вже настав термін – зробити бустер, нагадала одеситам Анна Луньова.

В Одесі щеплення від коронавірусу можна зробити у будь-якому центрі первинної медико-санітарної допомоги – усі вони сьогодні працюють, наголосила чиновниця.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: