Новини Одеси 27.07.2022

Новини Одеси 27.07.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

У ніч проти 27 липня українські військові вдарили по Антонівському мосту в Херсоні, повідомили у прес-центрі Сил оборони Півдня. Об'єкт отримав суттєві ушкодження.

28 липня в Україні вперше відзначать День державності. Свято затверджено указом президента 24 серпня 2021 року.

Аномальну спеку фіксують у Європі. Виною усьому – глобальне потепління. Зміни клімату спричиняють посилення погодних явищ. Метеорологи фіксують тривалі посухи та навпаки – рясні, але короткочасні дощі.

Поки одесити гадають, як пережити літо, в країні вже готуються до зими. Кабінет міністрів України створив штаб із підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під час військового стану.
З 28 липня в Одесі зміниться маршрут трамвая номер 7 – повідомили у прес-службі міськради.

Новим Генеральним прокурором України став народний депутат із Одеси Андрій Костін.

На одеський санаторій "Куяльник" наклали арешт. Об'єкт передали Національному агентству України з розшуку та менеджменту активів, серед 80 інших.

У деяких країнах Європи фіксують ознаки чергової хвилі коронавірусної пандемії. Чи готові одесити до нової хвилі ковіда – дізнавалася наша знімальна група.

Нова хвиля захворювання на ковід у світі змусила багатьох українців переглянути своє ставлення до щеплень. На відміну від України, в Європі відправити дитину до школи чи самому влаштуватися на роботу без комплексу обов'язкових щеплень майже неможливо. Тому сімейні лікарі в Україні сьогодні наполягають – якщо у вас немає ще щеплення від ковіда чи інших небезпечних захворювань, зробіть їх і залишайтеся здоровими, де б ви не знаходилися.

Влітку у спеку нерідко з'являються чи загострюються різні дерматологічні захворювання. Обсяги роботи в одеському шкірвендиспансері сьогодні зросли. Крім мешканців області лікування проходять і вимушені переселенці. На стаціонарі у медзакладі понад 70 осіб.

На сесії Одеської обласної ради депутати проголосували за об'єднання шкірвендиспансеру та клінічного протипухлинного центру. Але не всі це рішення викликало позитивну реакцію.

Події

На Одещині вибухнув тепловоз. Порушення правил пожежної безпеки мало не забрало людські життя.

За добу на дорогах Одеси затримано 13 водіїв, які сіли за кермо у стані алкогольного сп'яніння. Крім того, у місті сталося 2 ДТП із постраждалими – повідомили у патрульній поліції.

Диктор новин: Елена Астрахович

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: