НОВИНИ ГРАД » Новини компаній » Страховка від Covid-19 – фінансовий антивірус
Страховка від Covid-19 – фінансовий антивірус
Читати grad.ua у  

Невтішна статистика захворюваності на коронавірусну інфекцію, невизначеність прогнозів про те, скільки ще бушуватиме вірус, викликали реакцію страхових компаній. На ринок виведено новий продукт, що передбачає разові виплати, пов'язані з ризиками наслідків інфікування Covid-19. Кількість людей, які бажають придбати поліс, зростає. Це громадяни, які не можуть працювати дистанційно через особливості професійної діяльності, студенти, які навчаються за кордоном, активні туристи.

Умови та ризики страхування

Страховий поліс не може вберегти від небезпечного захворювання, але він допомагає подолати фінансові труднощі, покриває витрати на лікування.

У пропозиціях страхових компаній на сайтах страхування від COVID-19 позначено двома основними ризиками:

  • компенсація витрат внаслідок смерті від коронавірусної інфекції;
  • покриття витрат на госпіталізацію.

Деякі СК включають до переліку страхових випадків амбулаторно-поліклінічне рішення або прив'язують суму виплат до днів, проведених хворим у стаціонарі. Як опцію до договору можна включити цілодобову підтримку лікаря онлайн.

Договір можна укласти терміном від трьох місяців до року. Окремі СК обмежують вік застрахованих осіб віком до 64–70 років.

Розмір страхового покриття коливається у межах 50–100 тисяч гривень. Страхувальник отримує виплати у разі підтвердження діагнозу сертифікованою державною лабораторією. Розрахунок страхової суми визначається договором. Страхові компанії не вимагають тестування перед оформленням поліса.

Договір починає діяти через 7–14 днів після його укладання. Це так званий період очікування. Протягом цього терміну події, що настали і зараховані до страхових випадків, є винятками та такими не визнаються. Термін виплати українські страхові компанії визначають індивідуально. У середньому це 14–17 днів після отримання всіх документів про настання страхової події.

Чи захищає від COVID-19 звичайне медичне страхування?

За визначенням ВООЗ ковід визнано пандемією. Захворювання, зараховані до пандемій, є винятками серед страхових випадків за договорами добровільного соціального страхування. З цієї причини, а також через неможливість страховиків забезпечити розроблений протокол лікування власники класичного ДМС не мають фінансового захисту у разі наслідків захворювання на ковід.

У більшості випадків виплати за програмами захисту від COVID-19 поки невеликі. При тяжкому перебігу захворювання вони можуть не покрити всі фінансові витрати на лікування. Але закон не забороняє мати кілька полісів. Їхня сукупна вартість буде меншою, ніж витрати на лікування, особливо в приватній клініці.

Поліс корисний для всіх, хто дбає про фізичне та фінансове здоров'я сім'ї, не може виключити тісні контакти з людьми в період карантину.




Схожі новини

Коментарі