НОВИНИ ГРАД » Новини » Планові щеплення в умовах війни: одеситам пояснили, куди треба звертатися

Планові щеплення в умовах війни: одеситам пояснили, куди треба звертатися

Планові щеплення в умовах війни: одеситам пояснили, куди треба звертатися
Читати grad.ua у  

Щеплення, встановлені національним календарем, в Україні роблять безкоштовно, підкреслює чиновниця. Особливо актуальною для мешканців Одеського регіону є профілактика туберкульозу. Про це свідчить статистика захворюваності.

Надійним засобом профілактики хвороби є щеплення БЦЖ, яке необхідно робити новонародженим, – нагадала речник. У ході брифінгу також розповіли про циркуляцію холери в області. Фахівці центру контролю та профілактики хвороб під час щотижневого моніторингу виявляють неепідеміологічні холероподібні вібріони у різних водоймах. Випадків захворювання на холеру на Одещині не зафіксовано.

В обласному центрі контролю хвороб також аналізують і динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію. Наразі вірус найшвидше поширюється у віковій групі 30-49 – тобто серед людей з високою соціальною активністю, констатують фахівці. У регіоні вже виявили новий підвид, хвиля якого сьогодні накриває Європу.

В облздоров'ї тимчасовим та постійним мешканцям регіону нагадали – відповідально ставитися до свого здоров'я, не запускати свій стан та не відкладати лікування. Сьогодні кожен має можливість отримати кваліфіковану медичну допомогу за будь-яким профілем.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: