НОВИНИ ГРАД » Новини » Шпигував для ФСБ: в Одесі затримали агента «Мазепу»

Шпигував для ФСБ: в Одесі затримали агента «Мазепу»

Шпионил для ФСБ: в Одессе задержали агента «Мазепу»
Читати grad.ua у  

За даними слідства, з жовтня 2023 року підозрюваний співпрацював із представниками спецслужб РФ. Він масово здавав ворогу місця дислокації особового складу сил оборони ЗСУ, координати базування систем ППО в Одесі та об'єктів енергетичної інфраструктури.

Ще одним його завданням була фіксація наслідків ракетно-дронових обстрілів, зокрема точність влучання та масштаби руйнувань. Ці дані окупанти використовували для підготовки нових і коригування повторних ударів по Одесі. Для збору потрібних відомостей підозрюваний обходив місцевість і приховано фіксував об'єкти, а потім передавав «звіт» до ФСБ у вигляді текстових повідомлень, фотографій, відеозаписів і позначок на електронних картах.

Як винагороду за свої «послуги» одесит зажадав профінансувати його висунення в депутати ВРУ і 5,5 тисяч доларів щомісяця.  Шпигуна затримали під час фіксації об'єкта енергетичної інфраструктури в місті.

Під час обшуку за місцем його проживання вилучили коктейлі Молотова та мобільні телефони з підтвердженнями його підривної діяльності. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: