НОВИНИ ГРАД » Новини » Хотів зірвати опалювальний сезон: у Миколаєві затримано ворожого агента

Хотів зірвати опалювальний сезон: у Миколаєві затримано ворожого агента

Хотів зірвати опалювальний сезон: у Миколаєві затримано ворожого агента
Читати grad.ua у  

У Миколаєві затримали російського агента, який передавав ворогові геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах. Отримані координати окупанти планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів містом – повідомляє спікер СБУ Артем Дехтяренко.

У разі успіху окупанти обіцяли чоловікові грошову винагороду. За даними слідства, його завербували спецслужби РФ після початку повномасштабного вторгнення. Чоловік був відомий у своєму оточенні прокремлівськими поглядами.

Для виконання вказівок спецслужб зловмисник провадив фото-, відеофіксацію об'єктів із прив'язкою до місцевості. Потім передавав ці матеріали з докладним описом російському куратору через анонімний телеграм-канал. Встановлено, що у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому гарантії безпеки від репресивних дій окупаційної адміністрації.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами його злочинної діяльності. Чоловіку повідомили про підозру у державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: