НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині вакцинували від кору 4,5 тисячі дітей

На Одещині вакцинували від кору 4,5 тисячі дітей

На Одещині вакцинували від кору 4,5 тисячі дітей
Читати grad.ua у  

В Одеській області було заплановано провакцинувати 30 тисяч дітей, але станом на 26 серпня щеплення отримали близько 4,5 тисячі дітей.

Про це під час брифінгу повідомила Людмила Самойленко, завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

На сьогодні відсоток виконання загального плану щеплень склав 14,7%. І-ою дозою охоплено 19,9% дітей віком 2-6 років, І-ою дозою охоплено 11,0% дітей віком 7-17 років, ІІ-ою дозою таких дітей охоплено 12,9%.

За 6 місяців поточного року в Україні виявили 20 випадків захворювання на кір, це у 4 рази перевищує показник минулого року за аналогічний період. Головна причина спалахів кору — низьке охоплення профілактичними щепленнями проти кору дітей у попередні роки. Для колективного імунітету вакцинація має складати 95%. Інакше, в зоні ризику опиняються усі діти, зокрема ті, які за медичними показами не підлягають вакцинації.

Людмила Самойленко також повідомила, що у всіх лікувально-профілактичних закладах області є доступна вакцина. Ця вакцина сертифікована та надана європейським виробником (Нідерланди). Вона також зазначила, що під час проведення кампанії жодних побічних ефектів від вакцинації зареєстровано не було.

Нагадаємо, вакцинація дітей від кору гарантується державою, діти можуть щепитися від нього безоплатно до 18 років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: