НОВИНИ ГРАД » Новини » 24-го квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації

24-го квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації

24-го квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації
Читати grad.ua у  

Вже 18 років поспіль у квітні на Одещині проводяться заходи до всесвітнього тижня імунізації. Ситуація в регіоні щодо інфекційних хвороб відносно благополучна, говорять лікарі-імунологи, але не стабільна, тому існує загроза виникнення спалахів окремих інфекцій.

Так, по Одеській області за минулий рік рівень охоплення профілактичними щепленнями склав усього 63,3%, тоді як загальнодержавний показник – 95%, зазначають медики і наголошують, що єдина профілактика більшості інфекційних захворювань – це вакцинація. Це стосується зокрема таких хвороб як краснуха, дифтерія, гепатит, правець, кір. Останній особливо небезпечний для дітей: за даними всесвітньої організації охорони здоров’я, саме щеплення від кору щороку рятують 3 мільйони дитячих життів у світі.

У межах тижня імунізації в Одеському регіоні відбудеться ряд заходів. Зокрема 25-го квітня у Маяківській громаді, а 27-го квітня – у Роздільнянській медики організують містечка імунітету, де можна буде скористатися послугами імунізації. З цією ж метою по області курсуватимуть чотири вакцинальні автобуси, зазначили на брифінгу в Облдержадміністрації.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: