НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі стартувала кампанія з вакцинації

В Одесі стартувала кампанія з вакцинації

В Одесі стартувала кампанія з вакцинації
Читати grad.ua у  

Торік, на Одещині, обов'язкове щеплення проти кору, згідно з національним календарем щеплень, отримали всього 63% у віці 6 років. Щоб не допустити спалах кору, зараз ці щеплення мають бути надолужені, а діти довакцинові, кажуть медики. За статистикою, з 10 не вакцинованих людей, які контактували з хворими, 9 хворіють. З метою недопущення поширення хвороби на Одещині стартувала кампанія з вакцинації.

Марія Грушка, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації: 

У нашій області відбуватиметься вакцинація проти кору дітей, які пропустили одне або 2 щеплення. Особлива увага до дітей ВПО. Загалом, у рамках вакцинальної кампанії в Одеській області заплановано провести 24 тис. 824 щеплення. Тому до 1-го вересня до того як діти підуть в школу ця група дитячого населення має отримати щеплення.   

За словами фахівців, Одеська область вже отримала понад 36 тисяч доз із вакциною, яка сертифікована у понад 100 країнах. У нашому регіоні працюють 23 мобільні бригади та 84 тимчасові пункти для проведення відповідних процедур. Також працівники центрів первинної медико-санітарної допомоги повністю підготовлені, щоб розпочати кампанію з вакцинації.

Діти мають отримати 2 щеплення вакиною КПК у віці 1 року та у віці 6ти років. Якщо дитина не зробила планове щеплення, його треба наздогнати, якнайшвидше. Дітям старше 6-ти років, які не мають жодного щеплення, рекомендовано ввести дві дозі вакцини з інтервалом між ними не менше 1-го місяця. 

І хоча випадків захворюваності на кір зараз небагато, проте вона має свою циклічність, цей факт обов’язково враховують фахівці, згадуючи минулу статистику.

Сергій Дементєв, заст.ген. директора ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»:

Останній циклічний підйом захворюваності на території Одеського регіону був в 2017-19 рр і за весь цей період захворіла майже 5,5 тис діток, з них більше 65 % діти також і дорослі крім того ми мали 7 літальних випадків від ускладнення від кору, з них 6 – серед дітей. 

Виходячи зі своїх підрахунків, епідеміологи вирішили йти на упередження, тому й попереджають населення вчасно пройти вакцинацію.  


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: