НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські екологи ініціювали міжнародний проект Aid 4 Ukraine

Одеські екологи ініціювали міжнародний проект Aid 4 Ukraine

Одеські екологи ініціювали міжнародний проект Aid 4 Ukraine
Читати grad.ua у  

Ось уже понад півроку унікальна природа України страждає від дій російських окупантів. І екологи розуміють, як ніхто: єдиний спосіб захистити тваринний та рослинний світ від руйнівного впливу війни – зробити так, щоб вона закінчилася якнайшвидше. Свій внесок у перемогу роблять і одеські спеціалісти з охорони навколишнього середовища. З початку війни вони організували проект Aid 4 Ukraine і привозять до країни з-за кордону машини швидкої допомоги. Новий реанімобіль отримала Бородінська ОТГ.

Окрім волонтерства, одеські екологи продовжують займатися і своїм основним видом діяльності. Сьогодні відновлюється робота щодо охорони природних ресурсів регіону, готуються до реалізації нові проекти. Одна з ключових екосистем області – Тарутинський степ, який цього року мав отримати статус Національного парку. Через війну ці плани довелося відкласти. Проте відновлення дикої природи біля заказника триває.

Так само одеські екологи беруть участь у реалізації нових проектів. Зокрема за підтримки закордонних партнерів, нещодавно Україна приєдналася до природоохоронної програми LIFE, в рамках якої зможе отримати ресурси та фінансування для відновлення довкілля після наслідків російської агресії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: