НОВИНИ ГРАД » Новини » У вищі навчальні заклади Одеси подали заяву вдвічі менше абітурієнтів, ніж минулого року

У вищі навчальні заклади Одеси подали заяву вдвічі менше абітурієнтів, ніж минулого року

У вищі навчальні заклади Одеси подали заяву вдвічі менше абітурієнтів, ніж минулого року
Читати grad.ua у  

Цього навчального року до одеських вишів подали заяву на вступ на 50 відсотків менше абітурієнтів, ніж минулого року. Про це заявив голова ради ректорів вишів одеського регіону Сергій Степаненко. Але у 2022-му році конкуренція більша – оскільки середній бал за результатами мультитесту набагато вищий.

Лідерами серед факультетів, за кількістю поданих заяв, залишаються беззмінно інформаційні технології, гуманітарні науки та морська галузь, каже Сергій Степаненко.

Крім того, у цьому році будуть зарезервовані бюджетні місця для абітурієнтів із тимчасово окупованих регіонів та місць, де ведуться активні бойові дії, – каже Степаненко. Але вибиратимуть вільні спеціальності ВНЗ будуть самостійно.

Крім того, у постанові кабінету міністрів про затвердження держзамовлення є окремий рядок про переведення студентів, які воюють, у яких загинули батьки, або ж вони з окупованих територій, на бюджетну форму навчання.

Що стосується студентів, які не належать до вищеперелічених категорій, – то якщо немає коштів виплачувати контракт – можна взяти академ відпустку. Додамо, що за інформацією обласного департаменту освіти, поки що лише чотири виші Одеси працюватимуть у змішаному форматі. Решта вищих навчальних закладів – на дистанційному. Ситуація змінюватиметься, якщо в університетах будуть облаштовані укриття.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: