НОВИНИ ГРАД » Новини » Підбито підсумки першої сесії мультесту

Підбито підсумки першої сесії мультесту

Підбито підсумки першої сесії мультесту
Читати grad.ua у  

Цього року в Україні рекордна кількість абітурієнтів склали іспит на максимальні 200 балів. Фахівці пов'язують це з тим, що завдання були спрощені: не було творів та завдань відкритого типу. До того ж кількість тестів була меншою, якщо порівнювати з минулим роком. Але це не означає, що питання були простими. Розповів Анатолій Анісімов, директор регіонального центру оцінювання якості освіти.

Загалом на першу сесію мультитесту зареєструвалося понад 12 тисяч абітурієнтів. І 90 відсотків прийшли на складання іспиту. Це найвищий показник явки, – констатує наш співрозмовник. Здавали мультитест у дві зміни. Іноді іспит доводилося переривати через сигнали повітряної тривоги.

Українські абітурієнти, які з початком війни виїхали за кордон, також змогли взяти участь у мультитесті. У понад 30-ти країнах організували пункти для складання іспиту.

Для майбутніх студентів, які не змогли вчасно зареєструватися на мультитест, передбачили ще одну можливість скласти іспит. Особливо це стосується випускників із тимчасово окупованих територій. Вони мають можливість зареєструватися на мультитест у період з 12-го по 15-те серпня.

Друга додаткова сесія стартує 16-го серпня. Спеціальну сесію призначено на 12-те вересня.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: