НОВИНИ ГРАД » Новини » ЗНО 2022: абітурієнти складають єдиний іспит
ВНО 2022: абитуриенты сдают единый экзамен
Читати grad.ua у  

Трохи більше, ніж тиждень до старту основної сесії здачі мультитесту. Через повномасштабне вторгнення цього року умови здачі ЗНО спростили. Щоб вступити до інституту абітурієнтам потрібно скласти єдиний іспит. Він включає три предмети – українську мову, математику та історію.

Все буде у форматі тестів, відкритих питань не передбачено. На рішення у майбутніх студентів буде 2 години.

Спростили цього року й систему оцінювання. Порогового балу, як раніше, не буде. Якщо в кожному блоці буде мінімальна кількість правильних відповідей – тест буде захищено. Єдине, рахуватися загальний бал буде за три предмети – якщо пропустити один із них – результати анулюються.

Проте, за оцінками експертів, не скласти іспит – практично неможливо. Навіть якщо з початку року випускник не готувався посилено, наприклад, до математики, то шкільна база знань все одно має бути. Високі бали цього року фахівці не прогнозують.

Дистанційна освіта через пандемію та військові дії, коли процес навчання так само постраждав, впливають на загальний бал по Україні.

Нагадаємо, для складання мультитесту передбачено три етапи. Основна сесія стартує 18 липня, наступна у серпні, а остання у вересні. Терміни розтягнуті, щоб усі, хто хоче стати студентом цього року, мали змогу скласти іспит. Крім того, пройти мультитест можна буде і за кордоном. Міністерство освіти спростило і вступ на контрактну форму навчання. Достатньо буде мотиваційного листа.


Схожі новини

Коментарі