НОВИНИ ГРАД » Новини » У новому навчальному році за шкільні парти сядуть близько 3000 одеських учнів

У новому навчальному році за шкільні парти сядуть близько 3000 одеських учнів

У новому навчальному році за шкільні парти сядуть близько 3000 одеських учнів
Читати grad.ua у  

В Одесі завершилася перевірка укриттів у навчальних закладах. За її підсумками – прийняти учнів у новому році зможуть 33 міські школи, повідомила директор муніципального Департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Батьки мають вибір - в якому форматі навчатиметься дитина. Поки що вийти на навчання очно планують близько 3-х тисяч школярів. Понад 97% батьків обрали дистанційну форму навчання - зазначили на брифінгу.

Якщо батьки обирають очне навчання, а укриття у школі не відповідає нормам безпеки, – дитину переведуть до іншого навчального закладу, найближчого до будинку, де таке укриття є.

Але не всі уроки проходитимуть очно. Деякі предмети планують залишити в онлайн-форматі, щоб максимально скоротити час перебування дитини в школі.

Цього року, як повідомили на брифінгу, у школах не працюватимуть групи подовженного дня, а також не курсуватимуть шкільні автобуси.

Вирішувати питання із навчанням доводиться і сім'ям, які з початком війни виїхали за кордон. Багато країн вимагають, щоб діти біженців вступали до місцевих шкіл. У такому разі поєднувати дві освіти – очну за кордоном та дистанційну в Україні – не вийде. Є кілька варіантів для вирішення цієї проблеми.

Забрати дитину зі школи, написавши заяву про збереження за нею місця, при поверненні надати довідку про те, що дитина навчалася за кордоном.

Якщо все-таки є бажання паралельно здобувати освіту за кордоном і в Україні, варто задуматися про перехід на домашнє навчання – каже Олена Буйневич.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: