НОВИНИ ГРАД » Новини » Сядуть за парти чи навчатимуться з дому: яким буде новий навчальний рік в Одесі

Сядуть за парти чи навчатимуться з дому: яким буде новий навчальний рік в Одесі

Сядуть за парти чи навчатимуться з дому: яким буде новий навчальний рік в Одесі
Читати grad.ua у  

До старту нового навчального року залишається рівно місяць. Чи зможуть учні прийти до свого класу чи залишаться навчатися вдома, допоки не може ніхто. Оскільки ніхто не знає, як розвиватимуться військові події, – каже директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

За словами депутата одеської міськради Дмитра Танцюри, безпека дітей – сьогодні основна прерогатива міста. На останній сесії було виділено кошти на облаштування повноцінних бомбосховищ у міських школах, де є для цього можливість.

Сьогодні із майже 300 шкіл міста повноцінні бомбосховища є лише у 4 навчальних закладах. Ще 33 є ще звичайні притулки в підвалі. Але й вони мають відповідати стандартам, щоб школі дозволили приймати учнів. Тому тим, хто захоче навчатись очно – можливо, доведеться поміняти школу.

За попередніми підрахунками чиновників, сьогодні у місті готові відправити дітей до школи на очне навчання не більше 10% батьків. Ще менше охочих – в умовах війни відправляти дітей до дитячого садка. Але частину дошкільних закладів незабаром планують відкрити.

Детальніше про перспективи нового навчального року, проблеми зарахування дітей та перебування у дитячих садках можна дізнатися, подивившись, програму ТРК ГРАД «Про головне».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: