Новини Одеси 20.10.2022

Новини Одеси 20.10.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

У четвер уночі над Миколаївською областю за дві години збили 14 іранських дронів Shahed-136.

75 років тому, 21 жовтня 1947 року, радянська влада провела одну з наймасовіших депортацій українського населення. Десятки тисяч жителів із західних регіонів України були насильно вивезені до Казахстану та віддалених районів Сибіру.

У середу російські окупанти зруйнували ще кілька об'єктів енергетичної інфраструктури України.

Сьогодні, поки що досить тепло, перебої енергопостачання не такі критичні. Але з настанням холодів багато громадян планували обігріватися саме за допомогою електроприладів. Відповідальні служби працюють, щоб якнайшвидше відновити інфраструктуру. Одесити тим часом, зорієнтувавшись у ситуації, про всяк випадок запасаються теплими речами, ковдрами та пледами. І готуються до зими всіма можливими способами.

Щоб узимку не хворіти – мешканці міста вже зараз займаються профілактикою простудних захворювань, а саме п'ють необхідні вітаміни, ходять на прогулянки та загалом ведуть здоровий спосіб життя.

Люди, які були змушені втекти від російської агресії та приїхали до Одеси, проходять тут певний шлях – реєстрація у статусі внутрішньо переміщеної особи, пошук житла та роботи, що часом затягується на місяці. Переселенці з Харківської області організували в Одесі благодійний фонд «Добре серце» та підтримують нужденних.

На Одещині цього року знизилися показники народжуваності та смертності – заявили у південному міжрегіональному управлінні мін'юсту.

В Україні спростили процедуру зміни імені.

Обсяги експорту українського продовольства зерновим коридором перевищили 8 млн тонн.

Україна продовжує готуватись до холодів, і паливний ринок – не виняток. Основне завдання трейдерів – забезпечити країну зимовими марками дизеля, які можна використовувати за низьких температур.

Незважаючи на штормове попередження, четвер в Одесі пройшов спокійно.

Події

На Одещині службовий пес-митник на прізвисько Боцман знайшов наркотики.

На Одещині затримали банду наркодилерів та вилучили у них канабісу на три мільйони гривень.

В Одесі з погонею затримали п'яного озброєного водія, який спровокував ДТП та спробував втекти від інспекторів.

В Ізмаїльському районі рибоохоронний патруль затримав підпільного реалізатора червонокнижної риби, чоловік заплатить штраф.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: