Новини Одеси 29.08.2022

Новини Одеси 29.08.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників нашої країни.

З нагоди Дня пам'яті захисників України загиблих у боротьбі за незалежність в Одесі відбулося урочисте покладання квітів до стін пам'яті загиблих за єдність України.

Художній фільм про письменника Федора Достоєвського, знятий раніше в Одесі, днями було заявлено до перегляду на російському кінофестивалі. Це спричинило жорсткі коментарі з української сторони. Професійні кіносоюзи вже заявили про неприпустимість такої ситуації та закликали бойкотувати кінострічку та її учасників.

Кабінет Міністрів дозволив морякам виїзд за територію України, але на певних умовах.

До початку нового навчального року лишається кілька днів. Але перевірка готовності одеських шкіл продовжується. На цей раз держпродспоживслужба інспектувала Європейський ліцей.

Цього року заяви на вступ до вузів Одеського регіону подали близько тридцяти тисяч абітурієнтів. Минулого року ця цифра була вдвічі більшою. Про це розповів голова ради ректорів Сергій Степаненко.

Кабінет міністрів України подав до парламенту законопроект про дерегуляцію, де депутати пропонують скасувати список дозвільної документації для різних галузей.

Україну у її боротьбі з російським агресором сьогодні підтримує переважна більшість країн Європи. Серед них – і Швейцарія.

Події

На Одещині правоохоронці викрили злочинну групу, члени якої проникали в чужі будинки, жорстоко били господарів та забирали цінності.

В Одесі поліцейські затримали двох чоловіків за підозрою у скоєнні пограбувань. Один правопорушник витягнув з автомобіля магнітолу на очах у власника. Другий – відібрав мобільний телефон у жінки.

У понеділок серед білого дня в селі Прилиманське спалахнув житловий будинок.

В Одесі поліцейські затримали 22-річного городянина, який адміністрував віртуальний наркомагазин.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: