Новини Одеси 25.07.2022

Новини Одеси 25.07.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

Паливо починає дорожчати, а на деяких заправках повернулися ліміти. Експерти пов'язували і пов'язують це зі зміною офіційного курсу долара, яка сталася минулого тижня.

З оптимізмом на ситуацію дивляться експерти. Питання дефіциту на паливному ринку практично вирішене, першорядні потреби українців вдалося задовольнити.

Ще навесні, коли почалися проблеми з постачанням палива, багато одеситів для себе вирішили питання кардинально – і змінили вид транспорту. Деякі пересіли на електромобілі, але більшість зробили вибір на користь двоколісного транспорту – електросамокатів та велосипедів. Проте безпечно пересуватися ними Одесою поки що досить складно.

До соціальної платформи «єДопомога» входять 3 напрямки підтримки українців: державний, волонтерський та міжнародний. Для отримання будь-якої допомоги потрібно залишити заявку.

І ще одне нововведення від «Дії». «За результатами тестування міжнародним технічним комітетом Європейського інституту, в якому брали участь 108 країн, підтверджено повну відповідність українського електронного підпису до європейських стандартів.

Навчальний рік в українських школах розпочнеться як завжди – 1 вересня. Проте єдиного формату навчання досі не визначено.

Поки школи активно готуються до нового навчального року, діти продовжують насолоджуватися влітку і не надто замислюються про майбутні уроки. Батьки юних одеситів кажуть – планують поки що залишитися на дистанційній формі навчання. Бо не готові відпускати своїх чад до шкіл – навіть за наявності в них обладнаних сховищ.

Свої спогади та емоції про війну візуально оформив одеський художник Стас Жалобнюк.

Чотири лапи та хвіст – команду Одеської ДСНС поповнив новий чарівний співробітник. Тепер у пожежній частині живе щеня на прізвисько Мажор.

Події

В Одесі за вихідні затримано 25 п'яних водіїв. У патрульній поліції нагадують: за керування у нетверезому стані загрожує штраф та позбавлення прав.

Загалом за вихідні патрульні поліцейський опрацювали понад 2 тисячі викликів, затримали 28 порушників комендантської години та виявили 5 фактів поширення та вживання наркотичних речовин.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: