НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі зростає кількість ДТП за участю вело та мототранспорту

В Одесі зростає кількість ДТП за участю вело та мототранспорту

В Одесі зростає кількість ДТП за участю вело та мототранспорту
Читати grad.ua у  

На одеських дорогах до літа – дедалі більше велосипедів та мотоциклів. У теплу погоду двоколісний транспорт – зручна, економна та екологічна заміна автомобілю. Особливо актуальними є велосипеди на тлі дефіциту палива в країні. Проте, як учасники дорожнього руху, «двоколісники» перебувають у особливій небезпеці, і частіше за інших водіїв потрапляють у ДТП, – зазначає спікер патрульної поліції в Одеській області Алла Марченко.

Серед водіїв двоколісного транспорту найчастіше правила порушують водії мопедів, які, за словами Алли Марченко, дозволяють собі сідати за кермо після вживання алкоголю.

Відповідати за такі провини доведеться у суді – у патрульній поліції нагадають, що штраф за керування у п'яному вигляді становить від 17000 гривень. Також порушника позбавляють права керування транспортним засобом терміном від 1 року. Але причиною аварій не завжди стає алкоголь – це може бути і незнання правил та проста неуважність.

Багато хто з тих, хто сьогодні сідає за кермо велосипеда, виїжджають на одеські дороги без знання правил дорожнього руху. Проте ознайомитись з ними необхідно – нагадують городянам у патрульній поліції. А перевірити знання можна за допомогою онлайн-тестів – вони розміщені в інтернеті у відкритому доступі.

Через відсутність велодоріжок та можливі ризики на дорогах, деякі одесити воліють пересуватися на велосипеді тротуаром. Однак це дозволено лише дітям, нагадує Алла Марченко.

Про безпеку важливо пам'ятати і водіям електросамокатів. Питання їх статусу як учасників дорожнього руху на сьогоднішній день залишається відкритим.

Шолом, наколінники, налокітники – ось головні захисні елементи, які допоможуть запобігти каліцтву під час падіння. Про них слід пам'ятати і всім водіям двоколісного транспорту, адже правильне екіпірування у разі аварії може врятувати життя.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: